Interesse?

jacquelineNatural Horsemanship voor paardenliefhebbers

Natural Horsemanship baseert zich op respect en vertrouwen tussen mens en dier. Er wordt gecommuniceerd via de zintuigen, door te luisteren, te kijken en te voelen. Bij Natural Horsemanship wordt:
  • geen gebruik gemaakt van bit, sporen of hoefijzers.
  • partnerschap tussen ruiter en paard zonder overheersing
  • bereidwilligheid creëren zonder imtimidatie
Je leert zo veel mogelijk luisteren naar het paard en zien en voelen wat het dier aangeeft. Dit is de basis om te leren communiceren met je paard. Na een uitgebreide basis van het grondwerk komt het rijgedeelte aan bod.
Via de Natural Horsemanship methode leer je je paard te beheersen, het te kalmeren in stress situaties zoals binengaan in een vreemde locatie, op de trailer gaan, geduldig stilstaan. Dit betekent dat we naast het paardrijden ook onszelf en het paard ontwikkelen.
Dit ontwikkelen en voeling krijgen kan alleen door kennis op te bouwen en, begeleid op jou tempo, dit leerproces te vervolmaken. 
We willen je graag laten kennismaken. Een eerste sessie is gratis.
Bekijk hier ons aanbod van lessenreeksen.

opstap2

Omgaan met paarden voor 55+ zonder beperking


Ouder worden confronteert ons hoe dan ook met fysieke grenzen. Maar ook mentaal moet je door een proces van acceptatie. Als je in de fase van einde loopbaan terechtkomt, alleen komt te staan of naar een woonzorgcentrum gaat is er het risico dat je je eenzaam en nutteloos gaat voelen.
Een hobby die je voor uitdagingen stelt, kan hierin verandering brengen.
Omgaan met paarden zoals dat bij Hoeve Hier & Nu gebeurt, biedt de gelegenheid om aan lichaam én geest te werken. Stap voor stap, in een tempo dat is aangepast aan ieders wensen en mogelijkheden.
Graag willen we met jouw de oplossingen doorlopen, aangepast aan je specifieke wensen en/of fysische mogelijkheden.
Klik hier om meer info aan te vragen.


Omgaan met paarden voor 55+ met beperking


hippotherapieEen beperking hoeft niet altijd een beperking te zijn. Onder begeleiding van Jacqueline en haar jarenlange ervaring als verpleegster, hebben ook 55-plussers met beperking de mogelijkheid kennis te maken paarden. 
Dit laatste geldt ook voor senioren met dementie. De geuren van paard, leer en hooi kunnen herinneringen oproepen, die een frisse wind door het geheugen doen waaien; het samen met het dier een appel eten kan leiden tot een gevoel van verbondenheid dat lang afwezig was. 
Omgaan met paarden zoals dat bij Hoeve Hier & Nu gebeurt, biedt de gelegenheid om aan lichaam én geest te werken. Stap voor stap, in een tempo dat is aangepast aan ieders wensen en mogelijkheden.
Graag willen we met jouw de oplossingen doorlopen, aangepast aan je specifieke wensen en/of fysisiche mogelijkheden.
Klik hier om meer info aan te vragen.


Paardtherapie bij burn-out


burnoutBurn-out is een specifieke vorm van stress die we vandaag alsmaar meer tegenkomen. De steeds hogere eisen die ons gesteld worden en jachtiger leven maken dat we nog amper de kans hebben om tot rust te komen. Of beter: de kennis hebben om tot rust te leren komen.
Door met het paard te communiceren - op de rug of ernaast - werk je met en aan persoonlijkheidskenmerken, gedragspatronen en emoties. Het dier wordt een metgezel, vangt de emoties, steunt bij het nemen van beslissingen. Een dergelijke relatie opbouwen met een paard, is zeer verrijkend. Het stimuleert leerprocessen rondom: je kunnen ontspannen je bewust worden van blokkades zelfvertrouwen opbouwen grenzen leren kennen en accepteren je bewust worden van lichaamstaal.
Ook in het bedrijfsleven wordt, naast andere therapieën, paardtherapie gebruikt om burn-out situaties bij werknemers preventief te vermijden of reïntegreren in hun dagelijkse job. 
Hoeve Hier & Nu kan zowel bedrijfssessies verzorgen als individule begeleiding van personen.
Klik hier voor meer info.Voor verdere info omtrent paardtherapie kan je terecht op www.paardtherapie-hierennu.be